Bary na kółkach zaprezentowały przysmaki pod centrum handlowym

Burgery, lody, gofry w rożnych wariacjach - w weekend 26-28 kwietnia na deptak przy CH Czyżyny zjechały najciekawsze food trucki z całej Polski.

 

Miłośnicy barów na kółkach mogli skosztować potraw z krajów m.in. Ameryki Północnej oraz Europy, a co za tym idzie poznać smaki charakterystyczne m.in. dla kuchni amerykańskiej, hiszpańskiej, węgierskiej czy meksykańskiej.

 

Każdy z pojazdów serwuje oryginalne potrawy: m.in. slowfoodowe burgery, chrupiące smażone kurczaki, belgijskie frytki, specjały kuchni tex-mex np. quesadillas czy nietypowe hot dogi serwowane na patyku.




Nie zabrakło przekąsek typu wege, swojskich placków ziemniaczanych, zapiekanek, a także deserów dla najmłodszych, tzw. bubble waffle, czyli robiących furorę na całym świecie gofrów bąbelkowych ze słodkimi dodatkami oraz lodów rzemieślniczych.

 




 

 

 

 

 

Polecane Video

Komentarze

Nie dodano jeszcze komentarzy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Najnowsze Wiadomości

Najczęściej czytane