Miasto zorganizowało przedświąteczny poczęstunek dla Nowohucian

Ogromna kolejka po karpia, kapustę z grochem i pieczywo ustawiła się 7 grudnia obok NCK. Wraz z Bartłomiejem Szczoczarzem – właścicielem gospodarstwa rybackiego Dolina Będkowska, miasto przygotowało bezpłatny przedświąteczny poczęstunek.

Smażony karp w chrupiącej skórce to jedno z ulubionych dań wigilijnych. Ryby pochodzą z ekologicznych stawów z Doliny Będkowskiej. Do Nowej Huty przyjechały już usmażone i gotowe do zjedzenia.

 

 

Inf.Miasto Kraków zdj. Bogusław Świerzowski




Polecane Video

Komentarze

Renia 9.12.20, 21:48:31

uważajcie na pedofila na pisatów w rejonie bloku 13 ego. wysoki z tatuażami . dzisiaj zaatakował moją córke. zaczął ja macać ale zaczęła krzyczeć. Ma na imie michał i mieszka w bloku 13 . sprawe juz zglosilam na policji i go szukaja. to jakis recydywista i juz za to siedzial

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Najnowsze Wiadomości

Najczęściej czytane