Aplikacja, dzięki której można tanio i dobrze zjeść oraz ograniczyć marnowanie żywności
Too Good To Go to wywodząca się z Danii aplikacja, dzięki której niesprzedana danego dnia żywność, zamiast lądować w koszu, staje się wspaniałym posiłkiem-niespodzianką. Sklepy i restauracje codziennie oferują świeże produkty, takie jak np. pieczywo, owoce, świeże kanapki, sałatki czy też pełne dania.
Choć każde z przedsiębiorstw stara się sprzedać wszystkie porcje czy sztuki, nie zawsze się to udaje. W ten sposób całkowicie świeże i dobre jedzenie może wylądować w koszu. Dzięki aplikacji Too Good To Go użytkownicy mają szansę uratować przed wyrzuceniem pełnowartościowe produkty czy posiłki kupując je w bardzo atrakcyjnych cenach!
Wśród krajów Unii Europejskiej plasujemy się na piątym miejscu pod względem ilości marnowanego jedzenia – wyrzucamy ponad 9 milionów ton rocznie, czyli 247 kg na osobę! To więcej o prawie 10 kg wobec poprzedniego roku (wg danych Banków Żywności z 2019 roku).
– Kraków to prawdziwa stolica gastronomii, która boryka się już niestety ze skutkami wysokiej emisji CO2. Nie jest to więc zaskakujące, że jest to kolejne miasto, w którym rozpoczynamy działalność. Do tej pory jesteśmy pozytywnie zaskoczeni odzewem krakowskich przedsiębiorców, którzy z ogromnym entuzjazmem przyłączają się do programu Too Good To Go – powiedział Kuba Walasek, Country Manager Too Good To Go w Polsce.
Wśród miejsc, które współpracują już z Too Good To Go w Krakowie znalazły się m.in. hotel DoubleTree by Hilton, Raw Nest, Youmiko Sushi, Columbus Coffee, LaStrada, Food & Life, Starka oraz Moaburger.
Komentarze
Nie dodano jeszcze komentarzy.